Ar ko jūs varat aizstāt dārgus superproduktus: 3 noderīgi un budžetam draudzīgi analogi

Iespējams, jūs pats ne reizi vien esat saskāries ar uztura speciālistu ieteikumiem, kuri uzstāj, ka uzturā ir jāiekļauj superprodukti, tas ir, produkti, kuros ir augsta derīgo vielu koncentrācija.

Pateicoties šādai pārtikai, normalizējas vielmaiņa, cilvēks iegūst enerģiju un uzlabojas garastāvoklis.

Taču nevajag steigties uz tuvāko pārtikas veikalu pēc godži ogām, avokado un čia sēklām, jo par to nāksies maksāt lielu naudu. Tā vietā aicinām iepazīties ar daudz lētākiem, bet ne mazāk noderīgiem variantiem.

Čia sēklu alternatīva

Lai izvairītos no tēriņiem par čia sēklām, iekļaujiet savā uzturā sezamu – vērtīgu olbaltumvielu, šķiedrvielu, kalcija, dzelzs, magnija un cinka avotu.

Viena ēdamkarote sezama satur 2 gramus olbaltumvielu, 1 gramu šķiedrvielu, 83 % kalcija, 15 % dzelzs, 31 % magnija un 16 % cinka no dienas vērtības. Šie elementi stiprina kaulu audus un uzlabot kopējo fizisko labsajūtu.

Avokado alternatīva

Ķirbju sēklas ne tikai aizstās avokado, bet arī palīdzēs uzturēt normālu cukura līmeni. Turklāt produkts ir bagāts ar magniju, kas nepieciešams normāla spiediena uzturēšanai. 28 gramos ķirbju sēklu (aptuveni 85 gabaliņos) ir aptuveni 156 miligrami magnija, kas ir 37% no ieteicamās dienas devas.

Lasi vēl: Kā ātri iztīrīt aizsērējušu izlietni bez īpašiem līdzekļiem: jums nepieciešama sāls un soda

Godži ogu alternatīva

Svešzemju godži ogu vietā pamēģiniet dažādot savu uzturu ar mežrozīšu ogām, kas ir slavenas ar augstu C vitamīna un karotīna saturu. 100 gramos produkta ir 426 miligrami askorbīnskābes, kas ir 473% no dienas normas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment